Historie

In 1965 is vader Henk Borgijink in Groenlo gestart met het telen van groente in de kas en volle grond, in de loop der jaren specialiseerde het bedrijf zich in de teelt van aardbeien en witlof. In 1994 is het bedrijf verplaatst naar Groessen waar tot 2003 komkommers werden geteeld. In de periode 2000-2003 is het bedrijf overgegaan naar zoon Clemens Borgijink en zijn vrouw Inge Borgijink-Geesink. Door de sterke schaalvergroting en veranderende marktomstandigheden, werd in 2003 besloten over te schakelen op een andere teelt: Bouvardia.

Borgijink Bouvardia is inmiddels uitgegroeid tot een moderne, innovatieve snijbloemenkweker gespecialiseerd in het jaarrond telen van Bouvardia. Kwaliteit, continuiteit en betrouwbaarheid staan bij Borgijink Bouvardia hoog in het vaandel. Dit is mede realiseerbaar door het moderne teelt- en verwerkingssysteem dat wordt gebruikt, waardoor de tijd tussen oogsten en veiling klaarmaken aanzienlijk is verkort. Dat bloemen en emotie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn begrijpt Borgijink Bouvardia als geen ander. Ondanks de investering in innovatie en automatisering blijft het telen van Bouvardia een kwestie van vakmanschap en passie.

Milieuvriendelijke teelt

Het telen van prachtige Bouvardia’s is het einddoel,  maar hierbij worden de milieu aspecten niet uit het oog verloren. Vele maatregelen & investeringen zijn gedaan om bij de teelt van Bouvardia zoveel mogelijk rekening te houden met de huidige milieu eisen, daarbij gebruikmakend van de laatste ontwikkelingen op technisch/biologisch gebied. Borgijink Bouvardia’s worden milieuverantwoord geteeld, waarbij de laatste ontwikkelingen op de voet worden gevolgd en waar nodig geïmplementeerd.

Daarnaast is Borgijink Bouvardia sinds 2015 ook gestart met Het Nieuwe Telen (HNT). Dit houdt in dat met gebruik van zo min mogelijk energie een gelijkwaardig of beter eindproduct wordt geteeld. Niet alleen goed voor het milieu maar levert ook een aanzienlijke energiebesparing op.

Borgijink Bouvardia heeft inmiddels bewezen dat het telen van een kwalitatief hoogwaardig en betrouwbaar eindproduct ook mogelijk is met aandacht voor milieu.